1000x Elektrische eActros 600 voor Holcim

De Zwitserse producent van bouwmaterialen Holcim heeft een flinke bestelling gedaan bij Mercedes-Benz: maar liefst 1000 stuks van de nieuwe eActros 600. Eerder deed het bedrijf al een soortgelijke bestelling bij Volvo.

De Mercedes-Benz eActros 600 werd pas in oktober gepresenteerd. De eerste exemplaren moeten nog afgeleverd worden, maar blijkbaar heeft Holcim een rotsvast vertrouwen in het Duitse merk. Al deed het bedrijf al eerder zo’n bestelling: in mei vorig jaar deed Holcim een order voor 1000 elektrische Volvo vrachtwagens. De eerste exemplaren zijn daar ondertussen van afgeleverd.

Lange afstand
Holcim doet de enorme bestelling omdat het snel wil verduurzamen. In 2030 moet een derde van de vloot zero-emissie zijn, zo vertelt Miljan Gutovic, Region Head Europe van Holcim. De vrachtwagens zullen vooral worden ingezet voor het transport over de lange afstand, vooral met silo-trailers. Met een bereik van zo’n 500 kilometer en snelle laadopties moet het mogelijk zijn tot 1000 kilometer per dag te rijden, zo denkt het bedrijf.

Mercedes-Benz is uiteraard blij met de order. Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks: “Holcim is één van onze belangrijkste klanten in de bouwwereld. We zijn blij dat het bedrijf heeft gekozen voor de eActros 600 in zijn omschakeling naar alternatieve aandrijvingen. Onze truck met de driepuntige ster zet een nieuwe standaard als het gaat om efficiëntie.”

DEEL HET