4WD variant van Iveco Daily

Om het gamma compleet te maken is het voertuig beschikbaar in twee varianten met verschillend brutogewicht: 3,5 t en 5,5 t. En er is een versie met gestript chassis, voor specifieke uitrustingen als kampeerwagens, minibussen en andere ontwerpen op maat.

De transmissie met zes versnellingen wordt gekoppeld aan het tussendifferentieel met vier lage versnellingen, zodat er 24 verhoudingen ontstaan. De aandrijflijn is voorzien van drie differentieelsloten, wat handig is bij serieus klimwerk.  

Het interieur heeft nieuwe stoelen en een efficiëntere airconditioning, die beschikbaar is in een manuele en een automatische versie.  Een van zijn belangrijkste sterke punten is volgens de fabrikant het ladderchassis, dat altijd al kenmerkend was voor het Daily-gamma. De doosvormige structuur aan de voorkant biedt een stevig frame, dat bestand is tegen het meest veeleisende en extreme off-road gebruik. Verder is de nieuwe Daily aan de voorkant uitgerust met een driedelige stalen bumper.

Een beschermingsinrichting tegen klemrijden achteraan beschermt de Daily en de passagiers in geval van een aanrijding van achteren. Om de off-road prestaties niet in het gedrang te brengen, kan de beschermingsinrichting tegen klemrijden omhoog worden gebracht.

De nieuwe Daily 4x4 is uitgerust met een 3 liter FC1 Euro VI Heavy Duty-motor. De viercilindermotor is voorzien van een commonrail injectie onder hoge druk en een turbolader met variabele geometrie. De motor levert een maximaal vermogen van 170 pk (125 kW), met een maximaal koppel van 400 Nm. De combinatie van de uitlaatgasrecirculatie (EGR) en de nabehandelingssystemen (SCR) staat volgens Iveco garant voor optimale emissieprestaties en een laag brandstofverbruik.

Het remsysteem is hetzelfde voor de varianten met een brutogewicht van 3,5 t en 5,5 t: schijfremmen vooraan en trommelremmen achteraan. Vanaf september zal de Daily bovendien kunnen worden uitgerust met ESP (Electronic Stability Program). 

DEEL HET