Al 7000 orders voor elektrische Nikola

De truckvariant van de Tesla, de Nikola, geniet grote belangstelling. Al 7000 geïnteresseerden hebben geïnvesteerd in het bedrijf, dat een snelle en sterke truck wil gaan bouwen die wordt aangedreven door een gasturbine en door elektriciteit. 

Over vijf maanden, dit jaar dus nog, wil Nikola de eerste truck gereed hebben. De accu’s, bestaande uit 32.000 lithium-ion-cellen, hebben een capaciteit van 320kWh. De accu’s worden geladen door een turbine die brandstof nodig heeft. In principe moet de inhoud van bijna vierhonderd liter grote gastank voldoende zijn om de truck tot 1900 kilometer te laten rijden. 

De truck wordt op alle zes wielen aangedreven met 800V ac-motoren die in totaal 2000pk leveren of 1471kW. Regeneratief remmen moet zorgen voor extra bijladen tijdens het afremmen en tijdens het naar beneden rijden vanaf een berg laden de accu’s ook bij. Het totaalgewicht van de truck ligt tussen de 8000 en 9500 kilogram. Het eerste elektrisch truck-prototype wordt op 2 december 2016 getoond in Salt Lake City. 

Lees hier het artikel in BIGtruck Online Magazine. 

DEEL HET