Bluekens EV importeur van Streetscooter

Bluekens EV is sinds kort de officiële importeur van StreetScooter in Nederland. Bluekens heeft voor StreetScooter Nederland een landelijk dekkend servicenetwerk met 52 onderhouds- en servicepunten ingericht en biedt gebruikers naar eigen zeggen een full-service partnership.

“Met de aanstelling van Bluekens EV als importeur zetten we een grote stap op weg naar duurzame en emissievrije binnensteden in Nederland. De expertise van Bluekens EV op het gebied van elektrische voertuigen, de benodigde service en het uitdenken van vervoersconcepten is daarbij van groot belang. Samen met hen leveren wij nu al een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot,” Jörg Sommer CEO StreetScooter GmbH. Jaco Overbeeke Managing Director Bluekens EV vult aan: “Wij kiezen voor duurzame logistiek die de wereld een stukje schoner en beter maakt. Zorg voor het milieu is voor ons een belangrijk thema. Wij willen nieuwe wegen bewandelen, kansen grijpen en nieuwe technieken onderzoeken. Dat sluit naadloos aan bij de missie van StreetScooter.”

Bewezen

“StreetScooter is een uniek en bewezen concept voor duurzame stadslogistiek”, stelt Gert-Jan Jonker, General Manager bij Bluekens EV. “Niet voor niets rijden er in Duitsland al ruim 12.000 van rond. Zij zijn samen goed voor meer dan 100 miljoen gereden kilometers en een CO2-reductie van 37.000 ton. Het voertuig werd door StreetScooter samen met de Deutsche Post ontwikkeld en afgestemd op de behoeften en wensen van Deutsche Post. StreetScooter Nederland biedt deze emissievrije oplossing gebruiksklaar aan voor tal van toepassingen in last-mile transport, zoals pakketbezorging, geconditioneerd transport van levensmiddelen, servicewerkzaamheden, groenvoorziening en het ophalen van afval.

Landelijk servicenetwerk

Bluekens EV heeft en landelijk dekkend netwerk van 52 onderhouds- en servicepunten ontwikkeld om gebruikers van StreetScooter optimaal van dienst te kunnen zijn. Daarnaast zorgt Bluekens EV er met mobiele service voor dat desnoods ook op locatie service wordt verleend. Jonker: “Onze servicepartners hebben veel kennis op het gebied van E-mobility. Zij hebben geïnvesteerd in faciliteiten en alles bij de hand om veilig te werken met hoog- voltagesystemen, zoals vastgelegd in NEN9140 voor het werken aan elektrische installaties en worden regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen.”

 

 

DEEL HET