Breytner biedt Zero Emission Transport

Breyntner heeft een start gemaakt met Zero Emission stadsdistributie in Rotterdam. Het bedrijf zet hiervoor volledig elektrische 19 tons trucks in waardoor ook grotere volumes vervoerd kunnen worden.

Door gebruik te maken van wissellaadbakken kunnen goederen ook over een langere afstand vervoerd worden. Het aanvoertraject wordt hierbij op de reguliere manier ingevuld waarna de elektrische vrachtwagens schoon en stil de goederen op de plaats van bestemming brengen. Breytner komt voort uit een samenwerking tussen logistiek specialisten Baartmans en Vlot Holding. Door de ervaring en ambitie van deze partijen te bundelen kan Breytner een Zero Emissie totaaloplossing aanbieden voor zowel B2C- als B2B-leveringen.

Het duurzame transportbedrijf start met het werken voor bekende landelijke retailers in Rotterdam. Deze stad timmert hard aan de weg door schone stadslogistiek te stimuleren via de Green Deal 010 Zero Emissie Stadslogistiek. Breytner is recent toegetreden als koploper binnen deze Green Deal. Het bedrijf is van plan om deze oplossing ook in andere grote steden van Nederland aanbieden. Daarmee is Breytner het eerste core business Zero Emissie Transportbedrijf in Nederland.

“Wij zien de luchtkwaliteitsproblematiek als een uitdaging en niet als een belemmering. In deze benadering zijn wij succesvol gebleken en hebben we samen met onze klanten deze schone oplossing tot stand gebracht” aldus Marie-José Baartmans, directeur Breytner. 

Steden willen een gezonde leefomgeving voor hun inwoners. Een belangrijk deel van de vervuiling wordt veroorzaakt door verkeer. Om schone lucht te kunnen waarborgen worden regels ingevoerd voor de toegang tot de binnenstad. De voertuigen van BREYTNER zijn volledig elektrisch en worden opgeladen met zonnestroom. Daarmee zijn ze een 100% toekomstbestendige oplossing voor stadsdistributie.

 

DEEL HET