Daimler komt met één connectiviteitsplatform

Daimler Trucks, waar onder meer Mercedes-Benz trucks onder valt, heeft een connectiviteitsmodule ontwikkeld die van toepassing zal zijn op alle truckmerken van Daimler. Daarmee is het merk mooi snel, en bovendien is de techniek geschikt voor trucks van andere merken. Dat laatste is wellicht handig in het geval van platooning.

Daimler spreekt van 'gestandaardiseerde connectivity hardware' voor alle trucks, waar ook ter wereld. Daartoe heeft het merk één module ontwikkeld waarmee alle info (data) ontvangen en verstuurd wordt. Het is als het ware een mobiele router.

Alle info van alle sensoren, ook optische, verwerkt deze router. Ook alle binnenkomende data worden hier verwerkt. Er wordt gecommuniceerd via Bluetooth, WLAN, 4G, GPS of via een USB. Vanaf volgend jaar wordt de nieuwe module wereldwijd ingebouwd in zware trucks en op wat langere termijn ook in middelzware voertuigen. Over 5G techniek, waar Scania nu mee test, zegt het bericht nog niets.

Belangrijk hier is volgens Daimler verder dat er met uniforme dashboards wordt gewerkt. De diverse trucks die Daimler wereldwijd levert, mogen er dan verschillend uitzien, achter het dashboard is alles identiek.  

DEEL HET