Den Hartogh test tankcontainers van composiet

In het verleden hebben bedrijven zich hier flink de vingers aan gebrand, maar Den Hartogh heeft er het volste vertrouwen in: een praktijktest met tankcontainers die bestaan uit composietmateriaal. Tankcontainers met een capaciteit van 31.000 liter bij een eigen gewicht van niet meer dan 2230 kg, een verlaging van veertig procent ten opzichte van een traditionele tankcontainer. Bedrijven hebben dit kunstje in het verleden ook geprobeerd, met als resultaat dat zulke oplossingen niet bleken te voldoen.  Waarschijnlijk heeft Den Hartogh een nieuw procede gevonden.

Daardoor kan volgens Den Hartogh een tankcontainer twee ton meer meenemen. Dit resulteert weer in een kostenverlaging van vijf tot tien procent. Den Hartogh is verder onder de indruk van de veertig procent verbeterde thermische isolatie vergeleken met een RVS tankcontainer. Daardoor hoeven te lossen producten niet eerst weer voorverwarmd te worden, voordat ze gelost kunnen worden. Den Hartogh verwacht daardoor weer minder risico's bij de rit.

 

De nieuwe tankcontainer is ontwikkeld met het Nederlandse bedrijf Tankwell.  Alle tests van de TÜV heeft de nieuwe tankcontainer volgens Den Hartogh overleefd. Certificaten zijn verkregen voor ADR/CSC en RID. De praktijktests met de nieuwe tankcontainer vangen aan in december a.s. 

DEEL HET