eActros 600 LongHaul gaat in oktober in productie

Mercedes-Benz Trucks viert de wereldpremière van de serieversie van de huidige eActros LongHaul op 10 oktober 2023 met een nieuw design en de nieuwe typeaanduiding eActros 600.

 

Net als bij de eActros 300/400 voor het distributietransport is de typeaanduiding 600 afgeleid van de accucapaciteit in kilowattuur. De hoge accucapaciteit en een nieuwe, bijzonder efficiënte elektrische aandrijfas die in eigen huis is ontwikkeld, maken een actieradius van circa 500 km op één acculading mogelijk. De eTruck, die als ‘nieuwe eActros 600’ op de markt wordt gebracht, zou dankzij het lage energieverbruik de zuinigste langeafstandstruck van Mercedes-Benz Trucks voor klanten moeten worden in vergelijking met de conventionele diesel-Actros. De fabrikant verwacht dat de eTruck hiermee de ingrijpende transformatie naar CO2-neutraal wegtransport aanzienlijk zal versnellen.

Serieproductie start 2024

Sinds de eerste presentatie van de eTruck als ‘concept-prototype’ op de IAA Transportation 2022, zijn er nog meer testvoertuigen gebouwd in de Mercedes-Benz fabriek in Wörth - met centrale componenten afkomstig van de Mercedes-Benz fabrieken in Mannheim, Kassel en Gaggenau. Prototypen van het voertuig werden begin dit jaar tijdens een wintertest in Finland aan de tand gevoeld en momenteel wordt een vloot van circa vijftig prototypen samengesteld, die in een volgende stap ook naar de eerste klanten zullen gaan voor praktijktests. Tegelijkertijd bereiden de vier fabrieken zich intensief voor op de serieproductie van de eActros 600 of belangrijke componenten daarvan. De serieproductie van de eTruck is gepland voor 2024.

 

DEEL HET