Elektrische Volvo rijdt 500.000km in 2 jaar

Een volledig elektrische Volvo heeft in twee jaar tijd ruim 500.000 kilometer afgelegd. Dat is gemiddeld bijna 1.000 kilometer per dag.

De elektrische Volvo is een testtruck van Volvo Trucks en Designwerk Technologies. De vrachtwagen rijdt voor de Börje Jönsson Group. Zeven dagen per week rijdt de Volvo op en neer tussen de Zweedse steden Helsingborg en Gothenburg, een afstand van 240 kilometer.

Om aan die 1.000 kilometer per dag te komen, moest de elektrische Volvo flink doorrijden. Zes dagen per week is de Volvo onderweg en stopt hij alleen om op te laden. Op zondag rijdt hij slechts een halve dag, om vervolgens de rest van de dag aan de oplader te hangen. Zo is hij weer helemaal opgeladen voor de komende week.

Belangrijk project

“500.000 kilometer in slechts twee jaar is een geweldige prestatie voor een elektrische vrachtwagen”, aldus Jessica Sandström, Serior Vice President Global Product Management voor Volvo Trucks. “Het laat zien dat het mogelijk is om ook intensieve en zware transporttaken te elektrificeren. Dit is een belangrijk project, waarbij we veel leren over bijvoorbeeld de prestaties van de accu. Onze bevindingen leveren uiteindelijk voordelen op voor al onze vrachtwagens.”

Transportbedrijf Börje Jönsson Group rijdt al sinds 2013 volledig fossielvrij. Directeur Börje Jönsson is erg tevreden over de elektrische Volvo. “Ik geloof heilig dat het transport duurzamer moet. Ik ben erg te spreken over wat deze vrachtwagen laat zien. Ook voor de chauffeur is het erg prettig: zonder geluid en met minder trillingen.”

Jönsson heeft wel nog een toevoeging. “Om meer elektrische vrachtwagens te laten rijden, moeten er wel meer krachtige laadstations bij komen. Hier moet de industrie echt nog bijschakelen.”

 

 

DEEL HET