Iveco ziet groei in LNG verkopen

Bij de introductie van de nieuwe Iveco S-Way bleek dat de truckbouwer onverminderd inzet op LNG trucks. Daarbij is het niet zo dat er een sterkere motor in pijplijn zit.

Iveco verwacht dat de verkopen van LNG-trucks verder zullen aantrekken. "Er komen steeds meer tankstations bij en er worden bio-LNG fabrieken gebouwd", aldus Iveco. Het bedrijf verwacht in 2019 6500 LNG-trucks te verkopen en volgend jaar zullen het er 9.000 zijn. Het afgelopen jaar ging het om zo'n 3.000 trucks en het jaar ervoor nog geen 1500. Iveco is daarmeenaar eigen zeggen  marktleider. Ook Volvo en Scania bieden LNG-trucks aan. In hun thuisland ervaren de Zweden dat er ook steeds meer tankstations bij komen, met name op de lijn Göteborg-Stockholm. 

Iveco stelt dat voor een snelle reductie van CO2 LNG trucks onontkoombaar zijn. "Elektrische trucks laten nog op zich wachten en waterstof is een stip aan de horizon. Wie dus snel tot een reductie van CO2 uitstoot wil komen, kan niet om LNG heen."Iveco verwacht dat binnen een jaar bio-LNG op grote schaal beschikbaar komt, dus aardgas uit hernieuwbare bronnen. Onder andere Shell werkt aan een fabriek hiervoor in de regio Amsterdam. 

Iveco houdt het op motoren van 400 en 460 pk. Eerdere verhalen dat er een 500 pk aankomt blijken niet juist.

DEEL HET