Klein beetje hoop: Volta Trucks overgenomen

De Britse vestiging van het failliete Volta Trucks is overgenomen door één van zijn schuldeisers, de Luxor Capital Group. Er is alleen nog niks bekend over de toekomst van het bedrijf.

Zo’n twee maanden geleden moest de innovatieve vrachtwagenfabrikant Volta zijn faillissement aanvragen. Dit kwam omdat de toeleverancier van de accupakketten, Proterra, in de zomer failliet ging. Volta stond net op het punt om te starten met de productie van zijn elektrische distributievrachtwagens, dus dat was het slechtst mogelijke tijdstip. Met zijn toeleverancier ging ook Volta kopje onder.

Onduidelijkheid

Hoewel Volta Trucks zijn hoofdkantoor in Zweden heeft, werden alle voertuigen ontwikkeld in Groot Brittannië. Dit bedrijf, Volta Commercial Vehicles Ltd, is nu overgenomen door één van de schuldeisers, Luxor Capital Group. Dit maakte de executeur Alvarez & Marchal bekend.

Deze overname geeft een sprankje hoop voor een doorstart van Volta, maar niet meer dan dat. Wat voor toekomst Volta heeft, is nog volledig onbekend. Er is ook nog geen duidelijkheid voor de 600 medewerkers van Volta in Groot-Brittannië, die in oktober ineens werkloos waren. Een klein aantal van hen mag voorlopig blijven werken onder de nieuwe eigenaar, maar het merendeel weet nog niet of ze terug in dienst worden genomen.

 

 

DEEL HET