MAN EfficientLine2 Challenge

Tijdens de EfficiencyLine 2 Challenge heeft MAN tien transportondernemers zelf laten ondervinden hoe zuinig de nieuwe generatie van MAN is. Op het traject van Leusden naar Salzgitter en weer terug werd een gemiddeld verbruik van 26 liter /100 km geregistreerd, een keurig cijfer.

De EfficientLine 2 Challenge is in het leven geroepen om de zuinigheid van deze truck in de praktijk te bewijzen, inclusief de rol die efficiencyverhogende systemen als MAN TeleMatics en EfficientCruise, de topografische cruise control, daarbij spelen.

Gevarieerde route
Bij de EfficientLine 2 Challenge kregen transportondernemers de beschikking over combinaties met een treingewicht van 31 ton – volgens MAN de gemiddelde waarde van Europese treingewichten. De route die ze aflegden was zeer gevarieerd: snelweg, veel B-wegen (25%), diverse stops en geaccidenteerd terrein. 


De kracht van hightech
De topografische cruise control van de MAN EfficientLine 2 bewees zijn waarde zoals verwacht vooral in heuvelachtige omgevingen. Ook maakten de deelnemers optimaal gebruik van MAN TeleMatics. Deze geeft het energieverbruik aan met kleurcodes van groen (zuinig) tot rood (onzuinig). Tijdens de Challenge lieten alle deelnemers vooral ‘groen’ zien. MAN TeleMatics geeft inzicht in bijvoorbeeld het rem- en coastinggedrag en het gebruik van de motorrem en de cruise control. Daarmee levert het een actieve bijdrage aan het terugdringen van het brandstofverbruik.

Het gemiddelde verbruik van alle deelnemers aan de EfficientLine 2 Challenge kwam uit op 26,5 liter per 100 km. Met dit praktijkverbruik behoort de MAN EfficientLine 2 tot de zuinigste trucks in zijn segment. De EfficientLine 2 Challenge werd gewonnen door het team van Thieu van Dorst Bedrijfswagens. Belangrijk detail bij de uitslag: de verbruikscijfers van de teams lagen zeer dicht bij elkaar. Dat betekent dat iedere transportondernemer zuinig kan rijden met de MAN EfficientLine 2. 

DEEL HET