MAN gaat zelf accu’s repareren

Om elektrische vrachtwagens tot een succes te maken, is meer nodig dan alleen goede verkoopcijfers. Ook over reparatie moet goed nagedacht worden. Daarom opent MAN Truck & Bus speciale accu-reparatiecentra in Europa.

Twee van die reparatiecentra draaien al: in Duitsland en in Spanje. Dit en volgend jaar komt hier een groot aantal bij. Ook in Italië, Denemarken, Oostenrijk, België, Frankrijk, Polen en in het Verenigd Koninkrijk moeten centra komen waar accu’s van vrachtwagens en accu’s van MAN gerepareerd kunnen worden. En ja, ook in Nederland moet zo’n centrum komen.

Hard nodig
Volgens MAN is de uitrol van dergelijke centra erg nodig, omdat de eerste exemplaren van de volledig elektrische MAN eTruck dit jaar aan klanten wordt geleverd. Daarnaast rijden er al ruim duizend elektrische bussen en meer dan 2.400 bestelauto’s van het merk rond in Europa. Het eerste accu-reparatiecentrum opende MAN al in 2020.

“Het repareren van accu’s is nodig voor MAN om ervoor te zorgen dat de economische efficiëntie en operationele beschikbaareid van de elektrische voertuigen van onze klanten op hoog niveau blijft”, zo stelt Christopher Kunstmann, Senior Vice President Customer Service Management van MAN Truck & Bus. “We dragen ook bij aan een gesloten systeem voor accu’s, aangezien de centra zorgen voor een langere levensduur van de accu’s. Deze accu’s bevatten belangrijke grondstoffen.”

De kennis die opgedaan is in de eerste centra wordt nu verspreid over Europa. Het doel is om een centrum voor reparatie van accu’s in elke markt te hebben waar MAN elektrische voertuigen verkoopt. Hierdoor kunnen accu’s snel worden gerepareerd, zodat de voertuigen snel weer de weg op kunnen.

DEEL HET