Nieuwe bestelautogeneratie van Peugeot/Citroën/Toyota

Peugeot heeft vandaag de eerste foto's vrijgegeven van de komende generatie bestelauto's in de eentons klasse. De Traveller van Peugeot en de Spacetourer van Citroën zijn de geel kenteken versies waarvan hier de eerste foto's.

Vanzelfsprekend komen er ook versies op grijs kenteken. De hier getoonde versie debuteert op de show van Genève in maart 2016. D huidige bestellers in dit segment van deze merken gaan alweer erg lang mee. Het oorspronkelijke ontwerp dateert van 1995. Deze bestellers zijn geen partij voor de concurrentie van Ford, Volkswagen en natuurlijk Renault. Van de nieuweling komt ook weer een Toyota variant, die weer ProAce gaat heten. 

Inhoudelijke details zijn nog niet bekend gemaakt, maar ga ervan uit dat het laadvermogen van de bestelauto versies rond de ton ligt en dat er met 1,6 liter common rail turbo motoren gewerkt gaat worden, die de Euro 6 norm halen. De bestelauto zal in alledrie de merkuitvoeringen gebouwd gaan worden bij Sevelnord, oftewel de Peugeot-fabriek in het Noord Franse Valenciennes.   

DEEL HET