Nissan en Fiat volgen Renault Trafic voorbeeld

Nissan en Fiat zijn de volgende twee merken die gebruik gaan maken van de uiterst succesvolle Renault Trafic techniek. Dit jaar nog wordt de nieuwe Nissan NV300 verwacht.

Schaalgrootte is alles vandaag de dag en dat is het grote succes van Renault met de Trafic bestelwagen serie. Net als bij het vorige model maakt ook Opel gebruik van dit voertuig wat daar als Vivaro door het leven gaat. Nissan maakte voor het vorige model ook gebruik van de diensten van Renault maar even leek het er op dat dit voor het nieuwe model niet verder zou gaan. Nu is de nieuwe NV300 op Trafic basis echter wel aangekondigd voor later dit jaar.

De eigen NV300 van Nissan bleek kennelijk toch tekort te schieten op de Europese markt voor bestelwagens. In de nieuwe productiefasciliteit in Sandouville is nog volop capaciteit om naast de Renault, Opel en Nissan bestelwagens ook de nieuwe Fiat Scudo te bouwen. Ook dat zal een kloon van de Renault Trafic worden. Minder bekend is dat de aandrijflijn van de Renault Trafic en zijn broertjes ook gebruikt wordt door Mercedes-Benz in de voorwiel aangedreven Vito modellen.

DEEL HET