Streetscooter gaat naar China

Streetscooter, de fabrikant van elektrische bestelauto’s die onderdeel is van Deutsche Post, heeft in China een overeenkomst getekend met Chéry Holding om in dat land Streetscooters te gaan produceren en te verkopen.

In China gaat ook voor andere landen geproduceerd worden. In 2021 moeten er 100.000 elektrische Streetscooter bestelauto’s per jaar gebouwd gaan worden in China. Hiermee is een investering van een half miljard euro gemoeid. Het project omvat ook de opzet van een landelijk Chinees netwerk voor verkoop en service van Streetscooters. De Duitsers hadden al een samenwerking in Japan met Yamato. Het Chinese Chéry is het vooral om de expertise van Streetscooter te doen en de ervaring die het bedrijf al heeft doordat er al zo’n 10.000 Streetscooters rond rijden in Europa.

Fors marktpotentieel

Verwacht wordt, dat de Chinese bestelautomarkt 2,3 miljoen eenheden zal omvatten in 2025. Daarvan zullen zo’n 900.000 exemplaren elektrisch aangedreven zijn. Dit maakt de Chinese markt de grootste markt voor elektrische bestelauto’s zal worden, gevolgd door Europa en de VS.  Met de Chinese Streetscooter hopen de partners vooral te gaan scoren bij pakjesbezorgers, bedrijven in e-commerce en koeriersdiensten die actief zijn in binnensteden.

DEEL HET