Vertraging voor de elektrische Scania trucks

De elektrificatie gaat niet vanzelf, zo blijkt. Niet alleen DAF heeft grote vertraging opgelopen bij de uitlevering van elektrische trucks, ook Scania heeft nu tegenslag. De eerste trucks van dit merk komen niet meer voor de zomer, maar op zijn vroegst pas in het derde kwartaal van dit jaar.

Aanvankelijk werd er gecommuniceerd dat de eerste 40R en 45R trucks al in het eerste kwartaal van dit jaar uitgeleverd zouden worden. Dat is niet gelukt, maar door tegenslag bij de productie wordt dat pas in het derde kwartaal. Ruim een half jaar later dus. Als reden wordt opgegeven dat acculeverancier Northvolt te maken heeft gehad met twee branden. In de productiefabriek in Skelerftea was een grote brand waarbij zelfs een slachtoffer is gevallen. Later werd ook de accu- assemblagefabriek in Södertalje geplaagd door een brand. Die brand was dan wel niet in de productie faciliteit, maar zorgde er wel voor dat de sprinklers aan gingen in de fabriek. Water in een accu- assemblage fabriek is het laatste wat je wilt en dat zorgt voor een grote vertraging.

Los van deze incidenten zijn de eerste ervaringen met de nieuwe elektrische Scania's wel veelbelovend, zoals te zien is in bijgaand filmpje. Voor bedrijven die de trucks besteld hebben is het echter nog even geduld hebben.

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Vertraging voor de elektrische Scania trucks