100% Groengas station van OrangeGas en Total

OrangeGas en Total Nederland hebben in Den Haag het eerste 100% Groengas tankstation in Den Haag geopend. Hierdoor kan Connexxion het taxibus vervoer in Den Haag voortaan 100% op Groengas uitvoeren. Het tankstation is ook voor het publiek geopend.

Het tankstation is het eerste 100% Groengas-tankstation in Den Haag en tevens het eerste gezamenlijke project van OrangeGas en Total Nederland. Het Total station De Uithof is gevestigd aan de Lozerlaan 4 in Den Haag.

Marcel Borger, directeur OrangeGas over het ontstaan van de nieuwe Groengas-tanklocatie: “Bij steeds meer aanbestedingen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo ook bij de aanbesteding van het taxibusvervoer (WMO) in Den Haag. Connexxion heeft al ruime ervaring met het rijden op aardgas. Connexxion voert ook het regiotaxi- en het leerlingenvervoer in deze regio uit.  Hoewel er in Den Haag al wel mogelijkheden waren om aardgas te tanken (red.; aardgas is de grijze variant van Groengas), ontbrak een 100% Groengas-tankstation. In samenwerking met Total hebben we dat nu dus kunnen realiseren. Zo kan Connexxion alles nóg schoner op Groengas uitvoeren.”

“Connexxion rijdt al jarenlang supertevreden met de Regiotaxi Haaglanden op aardgas. Elke tank gaat schoon op. Met de komst van dit Groengas-tankstation kan het nu dus nóg duurzamer. Zo maken wij met de Taxibus Den Haag weer vele schone en veilige kilometers,”, aldus Sjaak de Jong, Connexxion regio Zuid West.

Vincent Leroy, Directeur Retail Total Nederland: “De opening van dit Groengas-afleverpunt is voor Total een belangrijke stap in het uitbreiden van ons productaanbod. Naast traditionele brandstoffen en electriciteit wordt met de komst van Groengas onze slogan “Committed to better energy” van nog meer inhoud voorzien. Wij hebben dan ook de intentie om, na een gebleken succesvolle pilot, te onderzoeken of nog meer tankstations hiermee kunnen worden uitgerust.”

Het Groengas-tankstation aan de Lozerlaan in Den Haag is openbaar en 24/7 voor iedereen toegankelijk. In Nederland rijden op dit moment zo’n 11.000 Groengas-voertuigen, variërend van een VW UP tot bestelbussen en vrachtwagens.

Groengas is ‘well to wheel’ de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas is rioolwaterzuivering, mestvergisting en afvalverwerking. 

 

 

 

DEEL HET