Albert Heijn: ‘Veel nodig voor realisatie uitstootvrij vervoer in 2025’

Supermarktketen Albert Heijn rijdt sinds begin 2019 proef met een drie  elektrische en twee  hybride DAF trucks Naast deze trucks uit de DKTI proef rijden er nog 3 elektrische trucks, te weten twee Ginaf’s sinds 2017, en een Mercedes Actros sinds medio 2020. Een tussenstand  laat zien dat er nog veel moet gebeuren. Zo is het de vraag of er voldoende elektrische trucks beschikbaar zullen zijn wanneer 30 tot 40 steden in 2025 hun centra afsluiten voor dieseltrucks.

Peter Leegstraten is bij Albert Heijn Manager Transport Expertise. Hij uit deze zorgen niet voor niets. Behalve beschikbaarheid van trucks, is vooral ook de capaciteit van het elektriciteitsnet nog niet wat het zijn moet en zijn er nog onvoldoende laadmogelijkheden voor de nieuwe generatie uitstootvrije vrachtwagens.

Al deze nieuwe technieken vergen flinke investeringen. Om die reden adviseert Leegstraten om niet alleen gebruik te maken van het DKTi-subsidieprogramma, maar om daarnaast ook zelf in nieuwe techniek te investeren.  Hierover geeft Leegstraten uitleg op de website van RVO.

DEEL HET