Citroën ë-Jumper komt voor het einde van het jaar

Citroën heeft als doel om het gehele gamma tegen 2025 te elektrificeren. Vanaf 2021 zullen alle lichte bedrijfswagens worden uitgebreid met een 100% elektrische versie. In een tijd van toenemende verstedelijking vormt de toegang tot stadscentra en hun nul-emissiezones een grote uitdaging voor zakelijke gebruikers.

In hoog tempo elektrificeert Citroën zijn aanbod van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s. De zwaarste bedrijfsauto van Citroën, de ë-Jumper, komt voor het einde van dit jaar beschikbaar, meldt het merk. Daarbij heeft de klant de keus uit twee batterijen. Kiest de klant voor de batterij van 30kWh, dan heeft hij een bereik van 200 kilometer. De batterij van 70kWh is goed voor een actieradius van 340 kilometer. Volgens Citroën kan de e-Jumper in een uur tijd met een snellader tot 80% worden opgeladen. Er is sprake van een traploze transmissie en de mate van energie-recuperatie is in diverse standen in te stellen. Het motorvermogen bedraagt 96 kW/120 pk en de topsnelheid bedraagt 110 km/h.  de gegevens over de toestand van de aandrijflijn worden op de binnenspiegel geprojecteerd.

Net als zijn dieselbroertje, is deze Jumper leverbaar in vier lengtevarianten, drie wielbases en drie hoogtevarianten. Het laadvermogen loopt uiteen van 1265 kg voor de kleinste, tot 1890 kg voor de grootste ë-Jumper. Die grootste is dan goed voor zeventien kuub laadvolume.

DEEL HET