Citroën ë-Jumpy komend najaar in de showroom

Uit de PSA-stal komt het tweede merk nu met een elektrisch aangedreven bestelauto, Citroën met de ë-Jumpy. Eerder zagen we de Opel Vivaro-e van hetzelfde concern.

De nieuwe ë-Jumpy heeft een actieradius van 230 km met een 50 kWh batterij. Dit wordt met een 75 kWh batterij 330 kilometer, beide volgens de WLTP-cyclus. De elektromotor levert 100 kW (136 pk) vermogen en 260 Nm koppel. De Jumpy heeft een laadvermogen van 1275 kg.

Opladen

De laadaansluiting van de ë-Jumpy bevindt zich op het linker voorscherm. Laden kan op verschillende manieren. Via een 100 kW DC-laadstation (snellaadstation) is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Bij de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. Uiteraard kan ook thuis worden opgeladen via het huishoudelijke stopcontact of via een publiek of privaat laadpunt (Wallbox).

De ë-Jumpy biedt volgens Citroën alle voordelen van de reguliere Jumpy, zoals optimale modulariteit, ergonomie en laadcapaciteit. De elektrische ë-Jumpy is verkrijgbaar in drie lengtevarianten, waaronder de XS met een lengte van 4,6 meter voor nog meer gebruiksgemak in druk stadsgebied. Dankzij Visiopark 180°, parkeersensoren voor en achter en inklapbare buitenspiegels is manoeuvreren in krappe ruimtes mogelijk. Bovendien zijn de meeste versies van de ë-Jumpy 1,90 meter hoog, zodat die in tegenstelling tot veel concurrenten probleemloos in (ondergrondse) parkeergarages kan komen. De M en XL hebben een lengte van respectievelijk 4,95 en 5,30 meter.

Met een laadvermogen tot 1.275 kg – zonder bestuurder en afhankelijk van uitvoering, opties en uitrusting – bevindt de ë-Jumpy zich in het hart van het segment. Het trekgewicht tot 1 ton voor alle versies is volgens Citroën best-in-class. Het laadvolume varieert van 4,6 m3 voor de XS zonder Moduwork tot een toonaangevende 6,6 m3 voor de XL met Moduwork. De breedte van de laadvloer tussen de wielkasten bedraagt 1,25 meter en is voldoende voor het plaatsen van een Europallet.

De garantietermijn voor de aandrijflijn inclusief batterij bedraagt 8 jaar/160.000 km. Voor het einde van het jaar komt er ook een vol-elektrische Jumper, een groter model dan de Jumpy, en begin 2021 volgt de elektrisch aangedreven Berlingo.

DEEL HET