Citroën onthult derde generatie Berlingo

Citroën introduceert van de kleine bestelauto Berlingo, de derde generatie. Dit type bestelauto is sinds 1996 in productie en borduurt voort op de  destijds populaire C15.

De Berlingo krijgt nieuwe carrosserielijnen met een iets meer naar voren geplaatste voorruit en een hogere en kortere voorkant, doordat gebruik gemaakt is van het EMP2-platform dat een kortere vooroverbouw mogelijk maakte. Verder een front met de merkidentiteit van Citroën met de tweelaags lichtsignatuur en de kenmerkende, ronde mistlampen. Ook krijgt de Berlingo  een vloeiend silhouet en Airbumps  op de portieren, die we kennen van de C4 Cactus personenauto.  De Berlingo krijgt een typisch Citroën interieur met een zwevend dashboard en verschillende interieurambiances,

met de mogelijkheid tot personaliseren met kleuren: color packs White of Orange [XTR-pakket].

De Berlingo komt  in twee lengtes, M en XL, van respectievelijk 4,40 en 4,75 m. Nog niet bekend zijn het precieze laadvermogen en laadvolume. De Berlingo krijgt een scala aan mogelijkheden met betrekking tot assistentiesystemen, inclusief adaptieve cruise control en start-stop techniek in combinatie met een  automaat.

In eerste instantie komt de Berlingo op de markt met enkele dieselmotor opties. Het is echter een publiek geheim dat zowel Citroën als Peugeot (met de Partner) werken aan elektrisch aangedreven varianten. Daarover later meer.  

DEEL HET