Duurzame ‘Blue Power’ varianten van Iveco Daily

Diesel, aardgas of elektrisch, daaruit laat Iveco zijn Daily klanten. Iveco zet daarmee een grote variatie in duurzaamheid neer.

Er zijn inmiddels tal van voertuigen te koop met een alternatieve aandrijflijn, maar in de bestelautowereld zijn zulke varianten nog dun gezaaid. Iveco bijt het spits af met de Daily Blue Power serie, die de klanten een mooie variatie voorlegt.

De Daily Hi-Matic Natural Power is een bestelauto op aardgas die is voorzien van een acht versnellings automaat. De combinatie van de Hi-Matic-transmissie met CNG verlaagt de CO2 uitstoot met 5%. Als de CNG-motor op biomethaan loopt, worden de CO2 emissies zo goed als nul met een afname van 95%.

De Daily Hi-Matic Natural Power bespaart volgens Iveco ook op brandstofverbruik, met 2,5% in stedelijke missies, vergeleken met de handgeschakelde CNG-uitvoering.

De lagere CNG-pompprijs vergeleken met diesel wordt vertaald in een bijzonder competitieve kostprijs per km en als alle factoren, zoals brandstofprijs, motorefficiëntie en energetische waarden in beschouwing worden genomen, kan aardgas tot 35% meer kosten besparen dan diesel. Dit maakt deze oplossing economisch duurzaam voor transportbedrijven die met een constante en bikkelharde competitie af moeten rekenen.

Daily Euro 6 RDE Ready

De volgens Iveco meest geavanceerde Diesel-LCV op de markt en de eerste die op "Real Driving Emissions – RDE-ready" werd getest en gekeurd – 3 jaar vooruitlopend op de uitdagende milieustreefdoeleinden van 2020. Deze Daily wordt aangedreven met een op maat gemaakte motor, de 2,3-liter F1A motor van Iveco die in 2016 volledig werd herzien: met een grotere cilinderinhoud dan die van andere fabrikanten is deze motor duurzamer en garandeert hij vanzelfsprekend lage reële NOx-emissies. Dit voertuig werkt met de Selective Catalytic Reduction (SCR) van Iveco.

De Daily Euro 6 RDE Ready werd getest door TNO, in overeenstemming met de nieuwe officiële procedure voor testen in reële condities op de weg. Er werd een conformiteitsfactor gemeten van 1,2 ten overstaan van de voor 2020 voorziene limiet van 2,1 waarmee dit voertuig bewijst dat het vandaag al RDE-Ready is, 3 jaar vroeger dan de datum waarop de nieuwe milieustreefdoeleinden van kracht zullen gaan.

Daily Electric

De Daily Electric heeft een tot 200 km uitgebreide actieradius in reële stedelijke condities en de accuprestaties zijn geoptimaliseerd voor alle weersomstandigheden. De accutechnologie maakt volgens Iveco een hoog laadvermogen mogelijk dat in de sneloplaadmodus 2 uur oplaadtijd vergt. De Eco-Power-modus en de strategieën voor regeneratief remmen maken de efficiëncy van dit voertuig nog groter. De Daily Blue Power Electric heeft volgens Iveco het grootste aanbod in de categorie trucks met een MTM tot 5 ton, zodat er een model is voor elke missie.

Een nieuwe Web Monitoring Application stelt vlootbeheerders in staat om al hun voertuigen real time onder controle te houden en gegevens na te kijken zoals locatie, acculading, motoruren, gereden kilometers, voertuigdatahistoriek. De real time informatie wordt ook bewaakt door het Iveco Experts-team om fouten te voorkomen en onderhoudswerkzaamheden te suggereren.

Iveco plant ook een aanbod van financieringsoplossingen en Onderhouds- en Reparatiecontracten die ook voor de accu's gelden, om de Daily Electric nog beter aan te passen aan de cashflow en financiële cycli van klanten.

DEEL HET