Eerste LNG-Scania's voor Tielbeke

In Nederland zijn dit de eerste Scania Euro 6 LNG trucks die zijn afgeleverd. Liquefied Natural Gas (LNG) is vloeibaar aardgas. Door deze vorm van opslag is de dichtheid veel groter en stijgt de actieradius van de trucks aanzienlijk. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor (inter)nationale distributietoepassingen. En dat is de toepassing die Tielbeke aan de nieuwe Scania’s geeft. Extra voordeel is dat de Scania LNG trucks PIEK gecertificeerd zijn. Dit biedt extra mogelijkheden om buiten de krappe venstertijden in stedelijke gebieden winkels te bevoorraden.

Scania levert een gasversie van hun vijf cilinder negen liter motor, in varianten van 280 en 340 pk. De Scania kan naar keuze op LNG of op CNG rijden. De aan Tielbeke geleverde LNG trucks hebben een tankinhoud van 150 of 250 kg en zijn voorzien van Scania's lage cabine. De trucks zijn geleverd met een R&O-contract. Tevens maakt Tielbeke gebruik van Scania Fleet Management om de chauffeurs optimaal te kunnen coachen.

Tielbeke is een bedrijf met 150 trekkers en 25 bakwagens. Er werken ruim 330 medewerkers. Het bedrijf is vele jaren klant van Scania. 

DEEL HET