Gé Simons kiest voor Iveco Stralis op LNG

Onlangs heeft Gé Simons Internationaal Transport B.V. twee Iveco Stralis NP met 460 pk in ontvangst genomen. Jean-Pierre Wander vertelt als General Manager over de toekomst van het familiebedrijf uit Hilvarenbeek: “Met de aanschaf van in totaal tien LNG trucks staan we aan het begin van de vergroening van onze vloot. De doelstelling is om in 2025 met minimaal 30% van ons wagenpark op vloeibaar aardgas te rijden.” 

Gé Simons Internationaal Transport B.V. is een familiebedrijf, opgericht in 1964. Inmiddels heeft Gé Simons zich ontwikkeld tot een gerenommeerde logistieke dienstverlener met specialisaties in het bulktransport, gastransport en warehousing. Naast wegtransport maakt het Hilvarenbeeks transportbedrijf reeds decennia lang gebruik van intermodaal transport voor het vervoer op lange afstand.

De eerste twee Iveco’s worden ingezet voor transporten van en naar Duitsland. “Deze twee trucks gaan we gebruiken voor de petrochemische industrie op een vast traject op langere afstand, om zo de verschillende voordelen te gaan benutten”, aldus Jean-Pierre Wander.

Joep van Aar vertelt, als Directeur Key Accounts bij Iveco NLS, over de deal met Gé Simons: “Als je kijkt naar de prestaties van de trucks is er sprake van het juiste motorvermogen, hoge koppel van 2.000 Nm en een hoog haalbare actieradius van 1.150 kilometer. De twee trucks zijn voorzien van Alcoa aluminium velgen. Deze zorgen voor gewicht verlaging, wat resulteert in een hoger netto laadvermogen.”

Gé Simons kiest opnieuw voor de XK18-5 bulkcompressoren van Gardner Denver, ditmaal voor de installatie op 2 LNG aangedreven Iveco Stralis. Inmiddels zijn nu ruim 50 van dit type installaties operationeel bij de Hilvarenbeeks logistieke dienstverlener. Doorslaggevend bij de keuze van Gé Simons was de combinatie van de lage operationele kosten van de Gardner.

DEEL HET