Leasemaatschappij bestelt 150 Tesla Semi’s

Leasemaatschappij Pride Group Enterprises heeft bij Tesla 150 elektrisch aangedreven Semi trucks besteld. Het was alweer een tijdje stil rond de Semi, die al in 2017 aan het publiek werd getoond. Tesla kampt met fikse groeistuipen en wil eerst gedegen testwerk doen met de Semi. In de tussentijd wil het de Cybertruck, een opvallende elektrische pick-up, introduceren.

Vorige maand nog plaatste de Canadese tak van supermarktgigant WalMart nog een order van 130 stuks van de Tesla Semi. Dat is opvallend, omdat WalMart een grote klant is van Daimler. Het bedrijf rijdt, meest met Freightliners van het type Cascadia. Daarvan bereidt Daimler ook een elektrisch aangedreven versie voor. De nu genoemde leasemaatschappij, Pride Group Enterprises, tekende voor 150 stuks, met een optie op nog eens 350 stuks, dus 500 in totaal.

Aanbetaling

Eerste klanten van de Semi hoefden slechts 5000 dollar aan te betalen. Tesla heeft dit tarief echter verhoogd naar 320.000 dollar, wat betekent dat er al een flinke aanbetaling moet zijn gedaan. De order beloopt daardoor in eerste instantie 22 miljoen dollar, met een optie die honderd miljoen dollar waard is. Niet bekend gemaakt is wanneer de trucks geleverd moeten worden. 

DEEL HET