Nieuwe Citroën Berlingo

Citroën komt eind dit jaar met een nieuwe Berlingo. Van de huidige versie van deze bestelwagen werden er volgens Citroën al meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht sinds 1996. Met de nieuwe generatie zet Citroën naar eigen zeggen stappen in duurzaamheid en comfort, maar er komen ook meer uitvoeringen dan ooit van deze nieuwe Berlingo.

De Berlingo komt in twee afmetingen, de M en de XL variant. Beide zijn ze leverbaar in twee uitvoeringen 'Worker' en 'Driver' waarbij de vrije hoogte, het uitrustingsniveau en de beschermende delen verschillen. Hij is bedoeld voor de professional vanwege de handige, grote laadruimte, de makkelijke toegang en de verschillende mogelijkheden voor het interieur. De nieuwe Berlingo bevat maximaal 20 rijhulpsystemen en 4 connectiviteits-technologieën en ook de nieuwste motoren waaronder de 1.5 BlueHDi Diesel en de 1.2 PureTech benzinemotor en de nieuwe automaat EAT8. De nieuwe Berlingo verschijnt eind 2018 op de markt.

In 2017 had Citroën naar eigen zeggen een marktaandeel van 9,7% op de bedrijfswagenmarkt in Europa, waarmee het merk de derde plaats inneemt met meer dan 73.000 verkochte auto's. Een terechte positie in een segment waar Citroën altijd al baanbrekend was, denk aan de mythische 2CV, C15, Berlingo, maar ook aan de introductie in dit segment van de eerste dieselmotor, de eerste laadruimte in de stijl van het interieur en de introductie van 3 zitplaatsen voorin. 


Van de 1,5 miljoen auto's die wereldwijd sinds de lancering zijn geproduceerd, werden er 1,3 miljoen verkocht waarvan meer dan 470.000 in Frankrijk. 2017 was zelfs een recordjaar voor dit model met meer dan 27.000 kentekenregistraties, een stijging van 4% in vergelijking met 2016. 

DEEL HET