Mercedes geeft motoren vrij voor alternatieve brandstoffen

Mercedes-Benz heeft de nieuwe generatie motoren uit de OM series 934, 936, 470 en 471 vrijgegeven voor alternatieve brandstoffen volgens de prEN 15940 norm.

Mercedes-Benz erkent hiermee dat alternatieve brandstoffen die onder de genoemde norm vallen niet onder doen voor fossiele brandstoffen. Dit betekent dat biodiesel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil),  biomassa BTL (Biomass To Liquid), aardgas GTL (Gas To Liquid) en CTL (Coal To Liguid) voortaan in te zetten zijn in de nieuwste generatie motoren van Daimler.

Genoemde stoffen worden door chemische processen omgezet in vloeibare brandstoffen en zijn een schoner alternatief voor de huidige generatie synthetische brandstoffen. 

De nieuwste generaties van de OM 470 (cilinderinhoud 10,7 l), de OM 471 (cilinderinhoud 12,8 l) en de kleinere OM 934 en OM 936 motoren zijn vanaf nu dus beschikbaar voor deze alternatieve brandstoffen. Omdat de eigenschappen van de nieuwe brandstoffen vergelijkbaar zijn met de huidige fossiele diesel, zijn er geen verdere aanpassingen aan de motoren of randapparatuur nodig. Het injectieproces, de brandstofleidingen en de afdichtingen blijven ongewijzigd. Datzelfde geldt ook voor de intervallen van het verversen van olie en voor het reinigen van het roetfilter. De Mercedes-Benz fabrieksgarantie op deze motoren blijft onveranderd, net als het onderhoud en reparatie procedures. Het gebruik van alternatieve brandstof doet geen concessies aan de prestaties van deze motoren.

 

 

 

DEEL HET