100% elektrische veegauto voor Van Doorn

Van Doorn uit Geldermalsen ontving onlangs van importeur Terberg Matec Nederland BV de sleutels van de nieuwe elektrische veegwagen, de V65e. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een primeur, want dit is de eerste 100% elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland.

Zowel de door Buchner omgebouwde DAF LF als de opbouw van de veeginstallatie werken volledig elektrisch. De veegwagen heeft een gepatenteerd zuigsysteem, is volgens de leverancier even krachtig als diesel aangedreven machines en zou 8 uur per dag inzetbaar zijn. Terberg Matec Nederland BV importeerde en leverde de V65e aan Van Doorn. De veegwagen werd opgebouwd bij Bucher Municipal in Dorking.

Overschakelen

Met de aanschaf van deze V65e elektrische veegwagen zet Van Doorn naarveigen zeggen een belangrijke stap voorwaarts op de groene, duurzame weg. Deze elektrische veegwagen bespaart volgens de leverancier op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel. Geleidelijk wil Van Doorn overschakelen naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Al eerder investeerde Van Doorn in een elektrische werkbus, elektrische werktuigdrager, een e-Crafter en een elektrische knikmops. Daarnaast overweegt Van Doorn nog de aanschaf van elektrische vrachtauto’s en tractoren.

 

 

DEEL HET