105 elektrische Maxus bestelauto’s voor Red je Pakketje

Red Je Pakketje rijdt sinds deze maand met 105 nieuwe elektrische bestelauto’s door Nederland, compleet in de nieuwe Instabox-stijl. Het gaat hierbij om de Maxus eDeliver 3 en eDeliver 9. Beide zonder CO₂-uitstoot, zonder fossiele brandstoffen, met goedkopere energie en een stille elektromotor. Eind 2022 wil Red je Pakketje zelfs volledig elektrisch rijden. 

De eDeliver 9 heeft daarnaast ook een lichtgewicht EV-platform, wat zorgt voor een lager eigengewicht, wat weer resulteert in een hoger laadvermogen en een lager stroomverbruik. Daarnaast zijn alle modellen standaard uitgerust met een 3-fasen AC-laadmogelijkheid en een tot 80 kW DC-laadmogelijkheid. De financiering is verzorgd door Beequip.

Samenwerking

Gert-Jan Jonker, van dealer Bluekens EV, dat de levering van de bestelauto’s verzorgt: “Wij hebben een lange samenwerking met Red Je Pakketje en ondersteunen het bedrijf in hun ambitie om 100% CO₂-vrij te worden. In anderhalf  jaar tijd kan er veel veranderen, zo zijn de bussen die Red Je Pakketje nu nodig heeft qua volume veel groter geworden dan dat ze eerder gedacht hadden. Het is mooi om te zien dat twee partijen die een voortrekkersrol in emissievrije stadslogistiek hebben elkaar weten te vinden en daarmee de transitie weten te versnellen.” 

Emissievrije stadszones 

Vanaf 1 januari 2025 gaan 30 tot 40 van de Nederlands grootste gemeenten zero emissiezones invoeren. Alleen nul-emissie vracht- en bestelauto’s mogen dan deze plekken binnenrijden. Red Je Pakketje wil dat niet afwachten. Het bedrijf streeft ernaar om eind 2022 uitstootvrij te bezorgen. Vanaf 2020 zetten ze al in op elektrische bezorging, zowel met elektrische bussen als met elektrische bakfietsen. 

DEEL HET