151 Keer Iveco eDaily voor Tesco

De Britse supermarktketen Tesco investeert flink in elektrische bestelauto’s. Het concern schafte maar liefst 151 Iveco eDaily chassis-cabines aan voor het bezorgen van supermarktproducten.

De eerste Iveco eDaily werd onlangs aan Tesco overhandigd. De overige 150 volgen in de loop van het jaar. De chassis-cabines zijn voorzien van twee accupakketten. Hiermee wordt de optimale combinatie van laadvermogen en rijbereik behaald, aldus de supermarktketen.  De elektromotor levert 188 pk aan vermogen. Ze kunnen tot 80 kW snelladen, waardoor de eDaily in 30 minuten zo’n 100 kilometer bereik bij krijgt. Dankzij de 22 kW AC-lader kunnen de bestelauto’s ook bij de supermarkten bij laden.

De Iveco eDaily’s zijn voorzien van een 15 kW e-PTO voor de koelmotor. Hiermee blijven bederfelijke goederen tijdens de rit gekoeld. Ook is er een tweede e-PTO van 12 volt, die gebruikt kan worden voor een extra koeling. Hiermee is de Iveco eDaily geheel zelfvoorzienend en emissievrij. Dankzij de mogelijkheden die de connectiviteit biedt, kan op afstand de rijmodus worden bepaald voor een optimale efficiëntie.

DEEL HET