50 Thermo King Whisper units voor Musgrave

 

Musgrave Wholesale Partners, marktleider in Ierland op het gebied van multitemp-distributie van levensmiddelen heeft geinvesteerd in stille 'Whisper' T1000 Spectrum koelmachines van Thermo King.

Thermo King heeft 50 DAF trucks van Musgrave uitgerust met T1000 Spectrum-units voor twee temperatuurzones, waarin met het oog op minimale geluidshinder Whisper™-technologie is geïntegreerd. Voor extra gemoedsrust is voor alle units een uitgebreid onderhoudscontract afgesloten met Ballinlough Refrigeration, de dealer van Thermo King in Ierland.

Thermo King liep samen met Musgrave Wholesale Partners elke stap van het moderniseringsproces door. Van het ontwerp van de carrosserie tot leveringsfrequentie, deuropeningen en de keuze van de unit. Het resultaat van dit uitvoerige overleg is dat Musgrave nu beschikt over een totale koeloplossing en back-upservice die in alle specifieke behoeften van het bedrijf voorziet.

“Onze keuze is na een zorgvuldige analyse van de specificaties gevallen op de T1000 Spectrum-units van Thermo King plus het onderhoudsplan van Ballinlough Refrigeration. Deze scoren het best op de totale levensduurkosten,” aldus Adrian Hickey, project- en transportmanager bij Musgrave Foodservices. “Dankzij de kostenbesparingen is de concurrentiepositie van Musgrave in de huidige markt versterkt.” 

“Thermo King Spectrum-units staan voor lage levensduurkosten, een zuinig energieverbruik en gebruiksgemak. Samen met de lage uitstoot en tegelijkertijd hoge prestaties en het uitgebreide serviceprogramma waren dit de specificaties die Musgrave verlangde,” vertelt Laurent Debias, hoofd productmanagement bij Thermo King. De T1000 Spectrum-koelunits voor vrachtwagens van Thermo King zijn uitgerust met de nieuwe serie GreenTech™-motoren met een lagere uitstoot, minder afval en een lager geluidsniveau. De motoren overtreffen alle bekende eisen, waaronder de strengste normen van de Europese Unie (EU). 

De T1000 Spectrum-units waarop de keuze van Musgrave is gevallen, zijn voorzien van de Whisper-optie. Hierdoor is het bedrijf zeer flexibel en kan het zowel in de vroege als in de late uren in stedelijk, geluidsgevoelig gebied vracht afleveren. Dit is niet alleen een groot operationeel voordeel dat zich vertaalt naar lagere brandstofkosten omdat er op dat tijdstip minder verkeersopstoppingen zijn. Ook draagt dit ertoe bij dat er overdag minder verkeer is, wat leidt tot een grotere verkeersveiligheid en minder geluidshinder als gevolg van transport - factoren die door de bewoners van stedelijk gebied worden gewaardeerd. 

Musgrave koos ook voor optionele deurschakelaars, waarmee temperatuurschommelingen tussen de afleveradressen tot een minimum worden beperkt omdat de unit wordt uitgeschakeld zodra de deuren worden geopend. In combinatie met het Data Acquisition System (DAS) van Thermo King, een beveiligd, volkomen op zichzelf staand systeem dat de temperaturen van de vracht accuraat registreert vanaf het moment dat de vracht wordt geladen tot aan het moment van levering, geeft dit de klant de gemoedsrust dat de producten voortdurend binnen het juiste temperatuurbereik worden vervoerd.

 

 

DEEL HET