Amsterdam breidt milieuzones verder uit

De gemeente Amsterdam is voornemens om tot 2020 een actiever beleid te gaan voeren met betrekking tot milieuzones in de binnenstad. Dat bleek onlangs tijdens een symposium van RAI en Bovag. 

Eric Regterschot, projectmanager city logistiek van Amsterdam, kondigde aan dat de milieuzones in Amsterdam zullen worden uitgebreid. Na de vrachtwagen en sinds 1 januari de bestelauto, wordt er volgend jaar een milieuzone ingesteld voor bussen, touringcars, taxi's, en brom- en snorfietsen. Dat betekent dus dat de lat hoger komt te liggen, maar Amsterdam wil de vergroening ook nadrukkelijk stimuleren. Dat wordt gedaan met een subsidiestelsel voor elektrische voertuigen. “Voor trucks bedraagt de subsidie maximaal 40.000 euro of twintig procent van de aanschafprijs”, aldus Regterschot. Voor kleinere voertuigen zoals taxi's kan het voordeel oplopen tot 5.000 euro.

Als de milieuzones zijn ingesteld dan worden die na 2019 uitgebreid tot gebieden buiten de ring. “Denk daarbij aan Sloten, het westelijk deel van de stad, Diemen en Ouder Amstel.”  

Klik hier voor de link. 

DEEL HET