BAT opent groot laadplein in Tilburg

Maar liefst 19 laadpalen telt het laadplein van Brabant Afval Team (BAT) in Tilburg. Volgens hen is dit het grootste laadplein in zijn soort tot nu toe.

Brabant Afval Team valt onder de gemeente Tilburg en houdt zich, zoals de naam doet vermoeden, bezig met het inzamelen van afval in deze gemeente. Vanaf januari 2025 valt het centrum van Tilburg in een zero-emissiezone. Om het goede voorbeeld te geven, heeft Tilburg daarom 55 elektrische vuilniswagens besteld. Wat gemeentes als Amsterdam dus nalaten, doet Tilburg wel.

Deze elektrische vrachtwagens moeten wel opgeladen worden. Daarom heeft BAT een groot laadplein geopend, aangelegd door Kenter. Het laadplein telt 19 laadpalen en een carport met zonnepanelen. De stroom die deze overdag opwekken, wordt opgeslagen in een batterij en kan ‘s nachts worden gebruikt om de vuilniswagens op te laden. Het laadplein is overigens ook beschikbaar voor andere bedrijven, zoals het busbedrijf dat zich naast BAT bevindt. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich bij BAT melden.

DEEL HET