Bestelauto's met Carrier koeling bij DAF dealer

Bakker Bedrijfswagens levert sinds deze zomer complete koelmachines van Carrier voor montage op bestelauto's. De geconditioneerde laadruimtes worden vooraf opgebouwd door Bakker Bedrijfswagen Groep. Als dealer van Fiat Professional, Iveco en Carrier Transicold heeft Bakker Bedrijfswagen Groep naar eigen zeggen een aantal standaard bestelwagens op voorraad, zodat ze zonder levertijd direct rijklaar kunnen worden gemaakt.

“Klanten willen niet met levertijden worden geconfronteerd. Dat werkt niet voor het Midden- en Kleinbedrijf. Bovendien willen ze voor reparatie en onderhoud direct terecht kunnen, 24/7.” Dit zegt Henk Kempes, vestigingsmanager bij Bakker Bedrijfswagen Groep. “One stop shopping: directe levering, maatwerk en een ijzersterk servicenetwerk. Op deze manier leveren we de beste koeloplossing voor elk type bestelauto, ook met aanhanger.”

Door het dealerschap van Fiat Professional en Iveco beschikt de Bakker Bedrijfswagen Groep over diverse bestelauto’s met een laadruimte die geschikt is voor geconditioneerd vervoer. Kempes: “Door de rechte lijnen in de diverse carrosserieën van de Fiat is de laadruimte optimaal bruikbaar voor stapelbare kratten met geconditioneerde producten. Carrier levert ons voor de Fiat Doblò de Neos koelmachine, een compacte machine die topprestaties levert en aangedreven wordt door de elektrische installatie van de bestelauto. Daarbij is de opbouw zeer laag zodat deze bestelauto elke parkeergarage in kan.”

“De grotere bestelauto’s voorzien we van een Carrier Xarios machine”, gaat Kempes verder. “Door een uitsparing boven de cabine 'loopt' de Xarios mee in de carrosserielijn van de bestelauto. De Pulsor koelmachine biedt volgens betrokkenen bij lage toerentallen de maximale koelkracht om de laadruimte continu op de gewenste temperatuur te houden. Zowel de Xarios als de Pulsar koelmachine kunnen elektrisch worden aangedreven, via het stopcontact. Dankzij de nacht- en standby-koeling hoeft de motor dus niet te lopen om de bestelauto toch van koeling te voorzien.

Bakker Bedrijfswagen Groep biedt ook de mogelijkheid om zowel de bestelauto als de koelmachine in één servicecontract onder te brengen. Dan zijn de kosten vooraf afgedekt. 

DEEL HET