Breytner nu ook elektrisch in bouwlogistiek

Als eerste in Nederland krijgt ERA Contour de steigermaterialen op het Rotterdamse nieuwbouwproject Huis van Inspiratie volledig groen aangeleverd. De ontwikkelende bouwer is aangesloten bij het initiatief Logistiek 010 van Gemeente Rotterdam dat zich richt op efficiënt en emissieloos binnenstedelijk transport. Op dinsdag 30 april werd alweer de derde vracht vervoerd van de logistieke hub naar de bouwplaats in Nieuw Crooswijk.

“Wij zijn aangesloten bij het initiatief van Gemeente Rotterdam omdat we graag een bijdrage willen leveren aan een schonere stad en het optimaliseren van bouwtransport,” aldus Job van Zomeren van ERA Contour. In het initiatief werkt de gemeente samen met een aantal bouwers en transporteurs, met als doel de uitstoot van het transport binnen de stad te minimaliseren. Door het opzetten van logistieke hubs, gecentraliseerde opslagterreinen buiten de stad, wordt het mogelijk om op termijn het transport binnen de stad volledig emissieloos te laten plaatsvinden."

Elektrische vrachtwagens

Samen met het bedrijf MDB, leverancier van de steigermaterialen, en vervoerder Breytner maakte ERA Contour afspraken om de steigermaterialen die benodigd zijn op het bouwproject in Nieuw Crooswijk zonder uitstoot te transporteren. Daarbij worden elektrische vrachtwagens ingezet. Die kunnen minder gewicht vervoeren dan ‘standaard’ vrachtwagens, dus worden er kleinere hoeveelheden in een keer geleverd dan normaal. “Dat betekent nog meer just-in-time leveringen. Voor ons is dat een extra voordeel, omdat daardoor minder opslagruimte op het bouwterrein nodig is. Met name bij binnenstedelijke projecten is dat essentieel,” aldus Van Zomeren.

Andere leveranciers

Het eerste groene transport van steigermaterialen kwam op dinsdag 16 april aan op de bouwplaats van het project Huis van Inspiratie. De totale hoeveelheid steigermaterialen wordt verdeeld over een aantal maanden aangevoerd. Ondertussen is ERA Contour ook met leveranciers van andere bouwmaterialen in gesprek om de mogelijkheden voor emissieloos en efficiënt transport via de logistieke hubs te onderzoeken.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten