Carrier koelmachines voor Renault bestelauto's

Sinds kort levert Renault een complete koelombouw op maat voor de Renault Kangoo, Renault Trafic en de Renault Master. De eerste drie demonstratievoertuigen waren de afgelopen dagen te zien tijdens de Bedrijfswagenshow van ABD Renault in Leeuwarden. De geconditioneerde laadruimtes worden op maat gemaakt. De ombouw gebeurt in Nederland bij Peters Koelwagens, dat bekend is met de inbouweisen van Renault Nederland en van Carrier Transicold. Bovendien kan de Renault Pro+ dealer de bestelauto met koelmachine in één onderhoudscontract samenbrengen.

Diverse kenmerken maken de bestelauto's van Renault bij uitstek geschikt voor een gekoelde laadruimte. Zo blijft ook met een geïsoleerde laadruimte er voldoende ruimte over tussen de wielkasten voor het laden van een europallet. De koelmachine kan door de voertuigmotor worden aangedreven. Voor de Kangoo Express is er een elektrische mogelijkheid om de laadruimte te koelen in combinatie met de airconditioning. Verder kan de kenmerkende lage instap in de laadruimte gehandhaafd blijven en is er sprake van volledig geïsoleerde schuifdeuren.

Optimale koeling

Een kenmerk van de Carrier koelunits is dat deze volgens de leverancier weinig ruimte vragen op en in het voertuig. Toch leveren ze ruim voldoende vermogen om aan de strengste hygiëne eisen te kunnen voldoen, zegt Carrier. De Renaults Trafic en Master kunnen worden uitgerust met een Carrier Viento 300 machine. Als optie kan deze worden geleverd in combinatie met een Aerofin dakinbouw.  De Renault Pro+ dealer is gespecialiseerd in bedrijfswagens van Renault en kan de klant begeleiden in het hele traject. Door met deze dealer zaken te doen, zullen klanten een veel kortere levertijd ervaren dan ze tot dusverre gewend waren, zegt Carrier. Renault kiest niet zonder reden voor Carrier Transicold.  Carrier Transicold beschikt naast een uitstekende reputatie over een uitgebreid en fijnmazig netwerk van servicevestigingen waar Renault-klanten terecht kunnen voor service aan hun koelmachine. Hierbij blijft de garantie  voor de betreffende Renault bestelauto intact.

Renault karavaan

De komende tijd trekt een karavaan van drie bestelauto's door Nederland zodat u zelf het verschil kunt zien. De aftrap werd gegeven bij ABD Leeuwarden, een bedrijf met meer dan 40 jaar historie en met vestigingen in vijf verschillende plaatsen echt een begrip in Friesland.

Deze drie koelwagens zijn onderdeel van de Renault PRO+ karavaan, die bij de verschillende Renault PRO+ dealers in Nederland wordt ingezet bij evenementen.

 

 

DEEL HET