Carrier met geavanceerde koeling in Hardenberg

Carrier toont op Transport Compleet in Hardenberg een Iveco op LNG die is uitgerust met een PTO aangedreven ECO-DRIVE, een vinding van TRS, het Nederlandse bedrijf dat onlangs door Carrier werd overgenomen. Hiermee wordt de trailer stil en schoon gekoeld.

De nieuwe combinatie gaat rijden bij Van der Nat uit Giessen, een bedrijf dat al langer ervaring heeft met het rijden op LNG en dat zulks onder andere doet in opdracht van horeca groothandelsbedrijf Sligro. Het nieuws is in Hardenberg te zien op stand 418.

De nieuwe combinatie kent diverse ver doorgevoerde milieuvriendelijke technieken. De voedselveiligheid van de lading komt hierbij op geen enkel moment in het geding. Via de PTO wordt een generator aangedreven die 380 Volt genereert. Hiermee wordt de koelmotor elektrisch aangedreven. Als back-up fungeert een ‘Hybride’ PIEK dieselmotor die alleen in actie komt wanneer de trekker of externe elektriciteit niet beschikbaar zijn (standalone).

De krachtige Carrier Vector 1950 MT City (PIEK) koelt het ene compartiment in de trailer en houdt het andere op een instelbare vriestemperatuur. 'MT' staat voor 'Multitemp'.  De Carrier Vector 1950 is de krachtigste machine uit het Carrier aanbod. Directeur Arnout van der Nat koos hier heel bewust voor: ''We kiezen gericht voor de sterkere machines van Carrier, puur voor de zekerheid, met name richting klant. We zijn al ruim tien jaar klant van Carrier en altijd naar volle tevredenheid'', aldus Van der Nat. ''Met dit systeem hebben we een koeling die geen uitlaatgas of geluid uitstoot. Daarmee kunnen we dus lossen buiten de venstertijden en we voldoen probleemloos aan alle milieu-eisen, juist in steden, ook omdat we een truck op LNG rijden. Zo nemen we dus dubbele maatregelen voor het schoonst denkbare vervoer voor onze klant Sligro.''  De trailer is voorzien van een gestuurde laatste as, om optimaal te kunnen manoeuvreren in stedelijke gebieden.

Van der Nat is een familie onderneming met een wagenpark van circa 85 eenheden. Ongeveer de helft van de vloot is actief in koel- en vriesvervoer. Een deel van de trailers is uitgerust met meerdere compartimenten, die met behulp van verplaatsbare tussenwanden, optimaal in te stellen zijn naar wensen van de klant. 

DEEL HET