Carrier neemt TRS Transportkoeling over

Carrier Transicold, naar eigen zeggen marktleider in transportkoeling, heeft TRS Transportkoeling B.V. (TRS), een Nederlandse fabrikant van duurzame transportkoeling voor trucks en trailers, overgenomen. Carrier Transicold, is in Nederland actief onder de naam Carrier Transicold Netherlands, onderdeel van UTC Climate, Controls en Security, een onderdeel van United Technologies Corp.

“Door de overname van TRS is Carrier Transicold in staat haar aanbod van emissieloze transportkoeling uit te breiden en de koude-keten verder te verduurzamen” aldus Victor Calvo, vice-president en general manager Carrier Transicold Truck Trailer, EMEA, Rusland, Afrika. “De transportsector wordt de laatste jaren geconfronteerd met steeds strengere regelgeving op het gebied van geluids- en uitstootbeperking. Wij zijn ervan overtuigd dat de innovatieve technologie van TRS onze klanten zal helpen bij het realiseren van hun doelstellingen ten aanzien van efficiency en milieu”.

TRS, dat werd opgericht in 1981, is gegroeid van een lokale serviceorganisatie naar een internationale producent van duurzame transportkoeling voor trucks en trailers. TRS ontwikkelt, produceert en onderhoudt emissieloze hydro-elektrische koelsystemen. Door gebruik te maken van de aandrijving van de voertuigmotor, worden besparingen op het gebied van energieverbruik en onderhoud gerealiseerd, alsmede een lager geluidsniveau.

Carrier Transicold zegt ernaar te streven de beste oplossingen aan te bieden voor duurzaam geconditioneerd transport en een veilige koude-keten. De strategische acquisitie van TRS stelt Carrier Transicold in staat nieuwe oplossingen aan haar klanten aan te bieden. 

DEEL HET