CEVA in zee met BYD

Begin volgend jaar ontvangt CEVA vier exemplaren van de BYD ETH8, de grootste vrachtwagen die de Chinese fabrikant in Europa aanbiedt. De elektrische vrachtwagens worden ingezet in Nederland.

Op de IAA in Hannover stond op de stand van BYD al een ETH8 te schitteren met de naam CEVA op de laadbak. De eerste exemplaren komen echter pas volgend jaar. Vorig jaar al reden we met de BYD ETH8. Deze vrachtwagen van maximaal 19 ton heeft een bereik van zo’n 250 kilometer op één acculading. De cabine is ruim maar wel heel functioneel ingericht. Het oppervlakte bestaat vooral uit hard plastic. De BYD ETH8 rijdt echter helemaal niet verkeerd.

De kleinere BYD ETM6 rijdt al bij verschillende vervoerders rond in Nederland, maar nu gaat CEVA dus met de grotere vrachtwagen rijden. Het past in de duurzaamheidsstrategie die CEVA naleeft. Als grote logistiek dienstverlener heeft het bovendien de verplichting de totale uitstoot te verminderen. De nieuwe BYD vrachtwagens gaan hierbij helpen. In Nederland is Bluekens EV de eerste dealer voor de vrachtwagens van BYD.

DEEL HET