Coca Cola gaat door met biodiesel

Coca Cola scherpt de eigen duurzaamheidsdoelstellingen verder aan. De CO2 reductie van het eigen transport wordt verhoogd van 20 naar 30% in 2020. Coca Cola zet biodiesel in om die doelstelling te halen.

In nauwe samenwerking met DAF Trucks, verschillende vervoerders en brandstofleverancier Nijol Oliemaatschappij heeft Coca Cola European Partners een proef met zes vrachtwagens uitgevoerd die reden op hernieuwbare diesel. Deze dieselolie bestaat voor 30 procent uit gebruikte 'kookolie'. Daarbij moet gedacht worden aan frituurvet, margarine en dergelijke. 

De duurde een jaar en bleek uiterst succesvol. Door gebruik te maken van de biodiesel verminderde de uitstoot van koolstofdioxide met 24%. Hierdoor kan Coca-Cola zijn duurzaamheidsdoel op het gebied van transport naar boven bij te stellen, van 20% CO2-reductie in 2020 naar 30%.

De intentie van Coca Cola is om de CO2-uitstoot van alle eigen activiteiten inclusief transport nog verder terug te dringen naar 50% in 2020. Verder gaat Coca-Cola dit jaar de pilot met b30 biodiesel verder opschalen naar negen vrachtwagens van transportbedrijven die rijden voor de frisdrankproducent.

Coca Cola legt er de nadruk op dat alle partners in de complete keten betrokken moeten worden bij de verduurzaming. Dat is een voorwaarde om tot resultaten te komen. 

 

 

 
 

DEEL HET