Connexxion bespaart 4,7 miljoen liter brandstof in 2016

Chauffeurs van busbedrijf Connexxion hebben in 2016 volgens het bedrijf 4,7 miljoen liter brandstof minder verbruikt tijdens hun ritten in 2016 dan in 2014. De vervoerder betaalt daarom als bonus ruim 9 ton terug aan de chauffeurs, dat is 25% van de totale besparing. Dat blijkt uit cijfers van het Connexxion-programma Rij Wijzer.

In 2015 bespaarden de chauffeurs gezamenlijk 4,3 miljoen liter brandstof ten opzichte van het peiljaar 2014. Rij Wijzer werd drie jaar geleden bij Connexxion ingevoerd. Doelstelling van het programma is om door middel van rijstijl-beïnvloeding een comfortabele reis te bieden, brandstof te besparen en zo het milieu te ontzien. Daarnaast wordt er volgens Connexxion minder schade gereden en rijden de bussen ook nog eens beter op tijd. 

Programmaleider André Gelens van Rij Wijzer: ‘Wij belonen de chauffeur voor het aanpassen van zijn of haar rijstijl, wat zorgt voor comfortabel rijden en reizen. Met het programma Rij Wijzer wil Connexxion uiteindelijk ook minimaal 10% brandstof per jaar besparen. Het afgelopen jaar werd 9,3% brandstof bespaard.

Tegelijkertijd is de vervoerder hard bezig aan de overgang van diesel naar elektrisch rijden. Na de regio Zuidoost-Brabant, waar 43 elektrisch aangedreven bussen rijden, komt in de concessies Amstelland Meerlanden en Haarlem IJmond een busvloot van gezamenlijk meer dan 150 elektrische voertuigen. Die vloot wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. De Nederlandse regering wil dat alle OV-bedrijven in 2025 volledig elektrisch rijden.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten