Cornelissen Groep opent laadplein in Tilburg

Vanmiddag opende wethouder Grashoff van Tilburg officieel het nieuwe laadplein in Tilburg. Met deze stap gaat Cornelissen verder in het verduurzamen van zijn transportactiviteiten.

Het laadplein bestaat uit acht lanen met ABB snelladers. Elke lader levert tot 175 kW, maar dit kan opgeschaald worden naar vier lanen met 350 kW laders. Het laadplein is niet alleen voor vrachtwagens van Cornelissen: elke elektrische vrachtwagen kan er terecht. Op dit moment rijdt er een handvol elektrische en hybride vrachtwagens bij Cornelissen, maar dit wordt snel meer. Zo komen er volgend jaar 23 elektrische DAF XF en 17 eActros 600 trekkers. Deze zomer nog neemt Cornelissen 7 Volvo FM Electric trekkers in gebruik. Overigens waren bij de opening twee elektrische DAF trucks aanwezig: beide trucks in Cornelissen-kleuren behoren tot de veldtest van DAF.

“Dit is de grootste transitie van de afgelopen honderd jaar”, aldus Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep. “Samen zijn we met een beweging bezig.” Het aanleggen van een laadplein is hier onmisbaar, zo vertelt hij aanwezige klanten en leveranciers. “Het kopen van een elektrische vrachtwagen alleen heeft niks te maken met deze transitie. Daarom is dit laadplein ook niet alleen van Cornelissen.”

“In basis hebben we onze laatste dieseltruck al gekocht”, vertelt Peter Leegstraten, manager inkoop en innovatie van Cornelissen. Het bedrijf gelooft dan ook sterk in een duurzame toekomst, waarin alleen bio-LNG, elektriciteit en eventueel waterstof een rol spelen. Het is de vooruitziende blik van Cornelissen die ervoor zorgde dat het laadplein in Tilburg snel gerealiseerd kon worden: al 2,5 jaar geleden, toen congestieproblemen nog minimaal waren, ving men aan met het regelen van de noodzakelijke stroomaansluiting.

DEEL HET