Cummins verrast met elektrische truck

Dieselmotorenbouwer Cummins verrast met een eigen volledig elektrisch aangedreven truck. Daarmee laat Cummins zien aan te voelen hoe de wereld verandert. Cummins introductie komt enkele weken voor de onthulling van de elektrische truck van Tesla. De truck van Cummins is bedoeld voor stedelijke distributie.

De vertrouwde 12 liter diesel motor in deze Cummins Aeos heeft plaats gemaakt voor een 140 kWh elektromotor. Volgens Cummins weegt de elektro aandrijving ruwweg even veel als een diesel aandrijflijn inclusief versnellingsbak, SCR-systeem en brandstoftank.  In eerste instantie gaat Cummins uit van een actieradius van 160 kilometer. Dit kan worden uitgebreid door meer accu's te monteren tot 480 kilometer.

De truck is bedoeld voor distributie en heen en weer rijden op terminals. Het is daar waar Cummins met dit concept praktijkervaring wil opdoen. Cummins houdt de mogelijkheid open, een hybridevariant te introduceren. Die zou dan naast de elektromotor een Cummins 4,5 of 6,7 liter dieselmotor kunnen krijgen. Die motoren kennen wij van de DAF LF serie.

'Diesel verdwijnt niet'

Cummins benadrukt dat de dieselmotor niet verdwijnt. De producent komt in 2022 met een nieuwe, volgens Cummins revolutionaire dieselmotor. Cummins verwacht verder dat hybride aandrijflijnen in de truckbouw aan populariteit zullen winnen.  Des te slimmer om nu te komen met deze volledige elektrische variant, zo vlak voordat Tesla zich meldt in de wereld van (lichte) trucks.  

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten