DAF gaat voor eigen boekingssysteem laadpalen

DAF Trucks sluit zich aan bij HDV Booking. Dit nieuwe consortium wil een platform ontwikkelen voor het reserveren van laadpalen. Verschillende andere partijen zijn eveneens aangesloten, maar geen andere truckmerken.

Onlangs kon DAF echt beginnen met het leveren van de eerste elektrische vrachtwagens aan klanten in Nederland. Deze stap werd lang verwacht. Ten opzichte van de concurrentie loopt DAF een beetje achteraan. Terwijl vijf andere merken de krachten hebben gebundeld om zich sterk te maken voor nieuwe laadinfrastructuur, onder de naam Milence, bleef DAF alleen achter.

Nu maakt DAF bekend samen te werken met HDV Booking, een nieuw consortium dat bestaat uit aanbieders van laadinfrastructuur, kaart-lees-systemen, softwarebedrijven en transporteurs. HDV Booking wil een nieuw platform ontwikkelen voor het reserveren van laadpalen. Hoewel een dergelijk platform natuurlijk een handig hulpmiddel is voor chauffeurs met een elektrische vrachtwagen, rijst de vraag of er behoefte is aan een nieuw platform.

Meerdere aanbieders, waaronder Milence maar ook aanbieders van laadinfrastructuur en bestaande platformen voor tankstations, bieden al apps aan die vertellen waar laadpalen te vinden zijn. Via deze platformen zijn vaak ook al laadpalen te reserveren. Hoewel het dus goed is dat DAF zich aansluit bij een nieuw boekingssystemen voor laadpalen, is het de vraag of klanten zitten te wachten ook weer een ander platform.

DEEL HET