Daimler en Shell werken aan waterstof-infrastructuur

Daimler Truck AG en Shell New Energies NL B.V. (‘Shell’) hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijk de introductie van waterstofaangedreven brandstofceltrucks in Europa te versnellen. De ondernemingen plannen in dat kader de aanleg van infrastructuur voor waterstoftankstations en de inzet van waterstoftrucks bij klanten, met als doel CO2 neutraal transport van goederen over de weg.  

Shell plant in eerste instantie de aanleg van een tanknetwerk voor groene waterstof tussen drie productielocaties in Rotterdam, Keulen en Hamburg. Vanaf 2024 wil Shell tussen deze drie locaties tankstations voor zware trucks exploiteren. Daimler wil aansluitend vanaf 2025 de eerste zware waterstoftrucks aan klanten overhandigen. Het plan van de partners voorziet in voortdurende uitbreiding van de waterstofinfrastructuur in deze corridor, zodat vanaf 2030 150 waterstoftankstations en zo’n 5.000 zware brandstofceltrucks van Mercedes-Benz in gebruik kunnen worden genomen. Al in 2025 moet de corridor een totale lengte hebben van 1.200 kilometer.

De overeenkomst behelst ook het gemeenschappelijke doel om een ​​open standaard voor het tanken van waterstof te ontwikkelen om zo klantvriendelijk, kostenefficiënt, betrouwbaar en veilig waterstof te kunnen tanken. Andere potentiële partners worden uitgenodigd om zich bij het project aan te sluiten.

DEEL HET