Daimler komt met E-Mobility Group

Truckbouwer Daimler zet een compleet nieuwe divisie op die enkel elektrisch aangedreven trucks verkoopt. Dit, ter gelegenheid van de introductie van de elektrisch aangedreven Cascadia en M2 in de VS.

De elektromotoren van de eCascadia zijn in de wielnaven ingebouwd en genereren een topvermogen van 730 pk. Het batterijpakket heeft een 550kWh topvermogen en geeft volgens Daimler een actieradius van 250 mijl (400 km). In anderhalf uur tijd kunnen dat accupakket weer tot 80% van de capaciteit worden opgeladen.  

De distributietruck kan 480 pk genereren, wat natuurlijk erg veel is voor een truck in de klasse van 9 tot 12 ton. . Deze truck is bedoeld als alternatief voor de vele distributietrucks die in de VS vaste routes rijden van 70 tot 240 km.  De komende tijd gaat Freightliner met klanten testrijden met een Innovation Fleet van dertig elektrisch aangedreven trucks.

Globale groep

Daimler heeft nu een aanbod van elektrisch aangedreven trucks in drie werelddelen. In Europa met de eActros en met e-Fuso, in de VS met Freightliner en natuurlijk in Azië, ook met Fuso. Alleen de lichtste e-Fuso van 7,5 ton GVW wordt door Fuso in serie gebouwd. 

DEEL HET