Deutsche Post bouwt meer Streetscooters

Omdat de Duitse bedrijfswagenbouwers liever diesels blijven bouwen maar het Duitse postbedrijf met milieuzones wordt geconfronteerd, besloot het postbedrijf om fabrikant van elektrisch aangedreven auto's te worden. Streetscooter had zelfs een eigen stand op de IAA van vorig najaar. De productie wordt nu verdubbeld.

Het doel was om 10.000 bestelauto's per jaar te bouwen, maar dat aantal moet worden verdubbeld. Om dit te realiseren neemt het bedrijf een nieuwe fabriek in gebruik in Nordrhein Westfalen. Sinds kort kunnen ook andere bedrijven nu Streetscooters kopen, het voertuig is dus niet meer exclusief aan de Deutsche Post voorbehouden. Het bedrijf zegt dat de helft van productie van dit jaar al wordt toegewezen aan andere klanten dan het eigen postbedrijf. Er zijn inmiddels ook bestellingen binnengekomen uit andere Europese landen.

De Duitse Post rijdt inmiddels met 2500 van deze Streetscooters in heel Duitsland. De bedoeling is dat deze vloot dit jaar nog verdubbeld wordt. Zo verliest de traditionele auto industrie door gebrek aan innovatiekracht een hele grote klant. 

DEEL HET