DHL Duitsland kiest voor Iveco op bio-CNG

Volgens DHL Duitsland is CNG op dit moment de meest geschikte duurzame brandstof. Daarom heeft de pakketbezorger een bestelling gedaan van 178 Iveco S-Way CNG vrachtwagens.

De 178 bestelde Iveco’s zijn bestemd voor de post- en pakketdienst van DHL. In deze vloot zijn vrachtwagens op CNG geen onbekende: na de order heeft DHL Duitsland maar liefst 450 vrachtwagens rijden op deze brandstof. Volgens DHL is bio-CNG op dit moment de meest volwassen duurzame techniek op de markt, met de best ontwikkelde infrastructuur. Het rijden op bio-CNG is daarmee makkelijker dan andere aandrijfvormen, terwijl het toch duurzaam is.

Van de totale order zijn 161 vrachtwagens bestemd voor korte afstanden en dagritten. Deze 4x2 Iveco S-Way bakwagens zijn voorzien van een dagcabine en een gesloten opbouw. Ze hebben een vermogen van 340 pk. Dankzij vier gastanks van 80 kilo CNG hebben ze een bereik van maximaal 670 kilometer.

Negatieve ecologische voetafdruk
De overige vrachtwagens zijn een stukje groter en zijn bestemd voor wissellaadbakken. Deze worden gebruikt voor het transport tussen de hubs van DHL. Het zijn 6x2 bakwagens met een gestuurde naloopas. Met de grote Active Space cabine en 460 pk zijn deze 17 Iveco S-Way’s meer geschikt voor de lange afstand. Aangezien ze 240 kilo CNG kunnen meenemen, rijden ze tot 1000 kilometer zonder te tanken.

DHL Duitsland kiest voor bio-CNG omdat het de meest duurzame oplossing is, zonder dat er uitdagingen zijn met de infrastructuur. Volgens DHL stoot een vrachtwagen op bio-CNG tot 95% minder CO2 uit dan een vergelijkbare vrachtwagen op diesel. Als de bio-CNG gewonnen wordt uit mest, levert het zelfs een negatieve ecologische voetafdruk op van -120%.

DEEL HET