Drie elektrische Renault trucks voor Sluyter Logistics

Sluyter Logistics heeft drie elektrische Renault Trucks D E-TECH bakwagens met gesloten laadbak in gebruik genomen. “En aangezien dit nog maar 1% van ons totale wagenpark bestrijkt, staan we te popelen om verder uit te breiden.”

De eerste elektrische Renault Trucks D bakwagen, met een actieradius van 180 kilometer, werd een jaar geleden in gebruik genomen door de vestiging in Apeldoorn. De tweede en derde E-TECH trucks werden begin deze maand tewerkgesteld op vaste routes in Rotterdam en Assen. Deze laatste twee 4x2 bakwagens met 250 pk, voorzien van vier accupakketten met een gezamenlijk vermogen van 264 kWh, hebben een actieradius van 230 kilometer. “Ruim voldoende voor de regio-activiteiten waar ze voor worden ingezet”, verklaart Veneboer. “Behalve dat klanten hiermee volledig CO2-neutraal beleverd worden, vertellen onze chauffeurs na een werkdag meer uitgerust thuis te komen.”

Opladen

Opladen gebeurt ’s nachts op de vestigingen, waar Sluyter beschikt over eigen laadpalen, die als totaaloplossing door partners van Renault Trucks, zijn geleverd. De samenwerking tussen de logistiek dienstverlener en de vrachtwagenfabrikant gaat jaren terug. “Door het intensieve contact weten we exact wat we aan elkaar hebben. Het was voor ons dan ook een voor de hand liggende keuze om deze duurzaamheid stap samen met Renault Trucks te zetten.”

DEEL HET